Nyitott Porta program
Sörfőzde üzemlátogatás sör és sajt kóstolóval, valamint Kovács Alajos „Ládakirály” népművészeti láda kiállítása.
Sörkorcsolyaként a Fertő-parti Kecsketej tart sajtkóstolót!
Lesznek kremsajtos falatkák, paprika és fokhagyma ízesítéssel, és juh túró/ Brindza.
Üzemlátogatás minden egész órában 10:00 – 17:00 óráig.
Szilágyi Éva Ideal Art ékszer kiállítást és vásárt tart.
A program ingyenes, regisztrációhoz kötött.
Bővebb információ: Kovács Gergely +3630 6214529, szentkoisorhaz@gmail.com
Kiállítók, termelők, védjegyesek
Kovács Alajos
Hegykő, Kossuth u.16.
+36 30 621 4535
alapitvany@szentkoi.hu
Az archaikus és modernkori menyasszonyi ládák készítésével foglalkozó fafaragó hosszú éveken át kutatta a ládák eredetét, történetét és fajtáit. Munkájáért 1981-ben a Népművészet Ifjú Mestere címmel jutalmazták és méltán ragadt rá a „Ládakirály” elnevezés.
Kovács Gergely és Kovács M. Zétény
Fertőhomok, Akác u. 69.
+3630 6214529, szentkoisorhaz@gmail.com
Kovács M. Zétény, mint sörfőző mester szakmai múltja 2015. szeptemberében kezdődött. A sörgyártó szak elvégzése keretében gyakorlati tapasztalatot szerzett több neves budapesti sörfőzdében, ahol megismerte a teljes sörfőzési folyamatot (maláta roppantás, cefrézés, szűrés, máslás, komlóforralás, sörlé hűtés, beoltás/élesztőzés, tartály mosás/fertőtlenítés, palackozás és hordó mosás/fertőtlenítés, hordó töltés) üzemi körülmények között, ezzel párhuzamosan pedig otthoni sörfőzéssel saját receptúrákat dolgozott ki.
A tanfolyam sikeres elvégzését követően az egyik újonnan induló és jelenleg is sikeres sörfőzde engedélyének megszerzését és a sörfőzde kialakítását sikeresen koordinálta, illetve a receptúráik végleges kialakításáért felelt. Ezt követően a sörfőzési folyamatok szervezésében/racionalizálásában, a további receptúrák kialakításában nyújtott számukra segítséget.
Fertő-parti Kecsketej
Som Emília
István kecske és juh állattartó őstermelő. Egyéni gazdálkodóként 1998 óta, bejelentett főállású őstermelőként 2005 óta foglalkozik állattartással. Jelenleg 25 db anyakecske, 8 gödölye és 15 db anyajuha, illetve 9 báránya van.
Kezdetben csak a saját tejellátás volt a cél, majd a tapasztalat és az állatszeretet fokozatosan az állomány növekedéséhez vezetett. A tejhozam növekedése miatt felesége is bekapcsolódott a tejfeldolgozásba, az első autodidakta próbálkozások, kísérletek után ön- és tanfolyami képzéssekkel alakult és folyamatosan alakul a termékpaletta. Jelenleg elsősorban kecsketejből készítenek friss és félkemény sajtokat, különböző ízesítésű sajtkrémeket, ízesített és natúr joghurtot. Juhtejből félkemény sajtok és vajkrém készül.
A sör mellé jól esik egy kis sajtkóstoló, bent a sörfőzdében.
Térkép
9492 Fertőhomok, Akác utca 69.
Tel: +36 30 621 4529
weblap: https://szentkoi.hu/
Gyakran Ismételt Kérdések
Igen, a program díjmentesen látogatható!
A programom való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük írj egy emailt a szentkoisorhaz@gmail.com címre, hogy mikor és hány fővel szeretnétek a programon részt venni.
Igen, regisztrálj be a ” Családi Porta túra a Fertő partján” kerékpáros túrára és fedezd fel a Nyitott Portákat!
Ismerd meg a Szentkői Sörházat!
9492 Fertőhomok, Akác utca 69.
Tel: +36 30 621 4529
weblap: https://szentkoi.hu/
Sörkóstoló
Zöldfelület, udvar
Helyi termékek, ételek, italok
Vásárlási lehetőség
Kerékpárral jól megközelíthető
Életünket mindig a teremtés hangulata szőtte át: a semmiből, két kézzel, sok idő és munka árán alkotni valamit. Nem megfelelésből, hanem az élet érdekében történt és történik mindez. Így válhatott részünkké az alázat és az önzetlenség, aminek jegyében földi utunkat járni érdemes.
Szeretjük a környezetünket, szeretünk termeszteni, gondozni, létrehozni. Megtanultuk, hogy akármit nem adhatunk ki a kezünkből. Belátjuk, ha valami nem sikerült, de kitartóak vagyunk, és hiszünk abban, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást. Egyszerűen szeretünk jót adni másoknak!
Családi vállalkozásunk célja, hogy mindezt a sörben fejezzük ki!
Görgesd le a válladról a mindennapos nehézségeket egy jó sör társaságában!
Szentkői – Legörgetve az igazi!