NYITOTT PORTÁK – Téged is várunk!

Nyitott Porta program

Állatsimogató, gazdaságbemutató és Fertő-parti Kecsketej sajtkóstoló lesz Hidegségen a családi gazdaságban.

A látogatók megismerhetik a kecskesajtok készítésének kisüzemi kulisszatitkait, illetve találkozhatnak a gazdaság juh és kecskeállományával,

Időpont: 10.00 – 17.00 

 A program ingyenes, regisztráció nem szükséges.

Bővebb információ: Som Emília +36 30 9543604 info@fertopartitej.hu

Kiállítók, termelők, védjegyesek

Fertő-parti Kecsketej
Som Emília és Végerbauer István

Hidegség, Széchenyi u. 11.

+36 30 9543604

info@fertopartitej.hu

István 1998 óta foglalkozik gazdálkodással, elsősorban kecske és juh állattartással, felesége Emília pedig kecske és juhtejből készíti a családi
kisüzemben az egyedi ízvilágú tejtermékeket. Családi gazdaságuk a fertopartitej az Alpokalja-Fertő-tájon Hidegségen található.

István és Emi gazdaságuk bemutatásával és sajtkóstolóval készül. A gyerekek pedig meg is simogathatják a juhokat és kecskéket.

Som Emi

Térkép

Cím: 9491 Hidegség, Széchenyi u. 11.
Tel.: +36 30 9543604
weblap: https://fertopartitej.hu/

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, a program díjmentesen látogatható!

Nem, regisztráció nem szükséges a helyszínen várni fognak rád!

Igen, regisztrálj be a „Családi Porta túra a Fertő partján” kerékpáros túrára és fedezd fel a Nyitott Portákat!

Ismerd meg a Fertőparti Kecsketejet!

Cím: 9491 Hidegség, Széchenyi u. 11.
Tel.: +36 30 9543604
weblap: https://fertopartitej.hu/

Regisztráció nem szükséges

Zöldfelület, udvar

Helyi termékek, ételek, italok

Gyerekbarát

Sajtkóstoló

A kiváló minőségű tejért éven át átlagosan 18-20 tejelő fajtú lacaune juhot és a 30-35 alpesi kecskét fejnek. Az állatokat a lehető legjobb körülmények
között, szabad tartásban, illetőleg az istállókban és karámokban is a szabad mozgás lehetőségét megadva tartják. Az állomány takarmányozását a Hungaria Öko Garancia Kft. által tanúsított, ökogazdálkodásba bevont réteken kaszált széna, illetve saját termesztésű gabona és lucerna biztosítja.
A tejhozamot részben nyers tejként értékesítik, illetve saját kisüzemükben dolgozzák fel. A tejfeldolgozás során arra törekednek, hogy a természetes
takarmányozással biztosított jó minőségű tej a feldolgozással ne veszítsen természetes jellegéből, vitamin és ásványi anyag tartalmából. A tejtermékek, sajtok készítése során minden esetben kíméletes
pasztörizálással készítik elő a tejet a további feldolgozásra. A termékek nem tartalmaznak semmilyen tejidegen adalékanyagot, tartósítószert, színezéket.

Fotógaléria

Még

Days
Hours
Minutes
Várunk a Nyitott Porták programjain!

a kezdésig

Látogasson el más helyszínekre is