Nyitott Porta program
Kézműves termék kóstolóval, festmény kiállítással és papírszínház bemutatóval várja látogatóit Edó és Renka Műhelye
Ételeink: Erhardt Pékség kézműves kenyerei és péksüteményei, Renka és Edó szörp, lekvár és chutny különlegességei, Spájz Nyers Vegán Brisztó tej, tojás és gluténmentes ételei.
A kóstolás közben megtekinthető Horváth Áron Hanságról készült festményeinek a kiállítása.
10:00 órától Papírszínház előadás– A só: magyar népmese Benedek Elek nyomán
A japán eredetű Kamishibai a mesekönyvet színházzá alakítja. A mesélő magával hozza a varázsbőröndjét és a gyerekekkel szembefordulva, kinyitja e talányos színház kapuit. O. Horváth Réka várja a gyerekeket egy igazán különleges, interaktív meseelőadásra Renka és Edó Műhelyébe, ahol az előadás után Renkával saját fűszersót készíthetnek a gyerekek. Ajánlott életkor: 6-12 év
Edó és Renka 10:00 – 17:00 óráig várja a vendégeket, utána pedig a Rozália vendégházban találkozhattok velük.
A program ingyenes, regisztráció nem szükséges.
Bővebb információ: Téglás Edit edo@teglasedit.com
Kiállítók, termelők, védjegyesek
Renka és Edó
Fertőszéplak, Petőfi Sándor u 1/A
+36 30/ 620 1631
+3620/416 75 04
Renka és Edó szörp, lekvár és chutny különlegességekkel is készül!
Spájz Nyers Vegán Bisztro
9400 Sopron, Bánfalvi u.14.
+36 20 471 95 34
strheni@gmail.com
Őriné Strassner Henriett 14 évvel ezelőtt egy összetett egészségügyi állapot kapcsán, saját maga meggyógyítása érdekében indult el egy alternatív nyers vegán étkezési úton, ami hozzájárult a gyógyulásához és tünetmentessé tette problémáit. Óriási hatással volt életében az a felismerés, hogy csupán az étkezésünk megváltoztatásával, kitisztításával mekkora életminőségbeli változásokat, egészségügyi javulásokat lehet megtapasztalni.
Óvónői hivatása mellett egyre mélyebben kezdett foglalkozni a nyers vegán étrenddel, így lassan ez vált élethivatásává. Spájz nevű nyers vegán bisztrójában rengeteg tapasztalatot és tudást szerzett a a nyers zöldségek és gyümölcsök ízletes és sokrétű felhasználásáról.
Termékei tiszták, természetesek, egészségesek. Adalékanyag- , színezék- , tartósítószer- , térfogatnövelő szer – ,glutén- , laktóz- , tej- , tojás- , hozzáadott cukor mentesek.
Alapanyagai nyers zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, melyeket lehetőség szerint háztáji kistermelőktől szerez be.
Erhardt Pékség
Sopron, Balfi u. 8.
+36 30 68 11 600
A már régóta jól működő családi vállalkozás étterem és panzió szolgáltatásai bővültek ki Erhardt Zoltán tulajdonos gyerekkori álmával, a pékség nyitásával.
Az Erhardt kenyér már évek óta ismert és keresett termék volt. Az országos és piaci helyzetre gyorsan reagálva egészítették ki kínálatukat minőségi pékárukkal az elmúlt időszakban.
A termékpaletta folyamatosan bővül és szezonnak megfelelően változik. Látványos pultok és kedves kiszolgálás várja a vásárlókat. A boltból nyíló ajtó mögött található a péküzem, mely Zoltán elmondása szerint pályázati lehetőségeket kihasználva bővül a géppark, nagyobb sütővel és hűtőkamrával.
Kitartó, kemény munka eredményezi a jó minőséget, amit a vásárlók visszajárásukkal hálálnak meg.
Horváth Áron
9444 Fertőszentmiklós
Virágvölgy u. 13.
+3620/ 544 1705
aronhorvath021@gmail.com
Áron autodidakta módon képezte és képzi magát folyamatosan. Saját kedvtelésből indult életében a festészet, ami szépen kinőtte magát.
Leginkább a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén készíti képeit, témái a természet maga.Célja a nyers természet bemutatása az érdeklődők számára.
Alkotásait korszerű gépekkel ellátott műhelyében, saját maga keretezi be. Fontos számára a környezetünk érintetlen szépségének hangsúlyozása. Olajfesték és pasztell használata jellemzi munkáit.
Térkép
9436 Fertőszéplak, Petőfi Sándor u. 1/A
Gyakran Ismételt Kérdések
Igen, a program díjmentesen látogatható!
Nem, regisztráció nem szükséges a helyszínen várni fognak rád!
A programon egyénileg lehet részt venni.
Ismerd meg Edó és Renka műhelyét!
9436 Fertőszéplak, Petőfi Sándor u. 1/A
Péksütemények
Helyi termékek, ételek, italok
Festmény kiállítás
Kerékpárral jól megközelíthető