NYITOTT PORTÁK – Téged is várunk!

Edó és Renka

Nyitott Porta program

Kézműves termék kóstolóval, festmény kiállítással és papírszínház bemutatóval várja látogatóit Edó és Renka Műhelye

Ételeink: Erhardt Pékség kézműves kenyerei és péksüteményei, Renka és Edó szörp, lekvár és chutny különlegességei, Spájz Nyers Vegán Brisztó tej, tojás és gluténmentes ételei.

A kóstolás közben megtekinthető Horváth Áron Hanságról készült festményeinek a kiállítása.

10:00 órától Papírszínház előadás– A só: magyar népmese Benedek Elek nyomán

A japán eredetű Kamishibai a mesekönyvet színházzá alakítja. A mesélő magával hozza a varázsbőröndjét és a gyerekekkel szembefordulva, kinyitja e talányos színház kapuit. O. Horváth Réka várja a gyerekeket egy igazán különleges, interaktív meseelőadásra Renka és Edó Műhelyébe, ahol az előadás után Renkával saját fűszersót készíthetnek a gyerekek. Ajánlott életkor: 6-12 év

Edó és Renka 10:00 – 17:00 óráig várja a vendégeket, utána pedig a Rozália vendégházban találkozhattok velük.


A program ingyenes, regisztráció nem szükséges.

Bővebb információ: Téglás Edit edo@teglasedit.com

Kiállítók, termelők, védjegyesek

Edó és Renka

Renka és Edó

Fertőszéplak, Petőfi Sándor u 1/A

+36 30/ 620 1631

kszabor@gmail.com

+3620/416 75 04

edo@teglasedit.com

 

Edó és RenKa vagyunk, nők, anyák, a konyhatűz őrzői, kézműves kistermelők a Fertő-partról.
Gyümölcsök, zöldségek, gyógy-, és fűszernövények feldolgozásával foglalkoztunk, mostantól pedig újabb tüzet élesztettünk egy elképzelésünkbe.
2020-ban létrehoztuk Fertőszéplakon közösségi alkotóházunkat, a Műhelyünket, ahol nemcsak a termékeinket állítjuk elő, hanem csoportos kóstoltatásoknak és vendégfogadásoknak is biztosítunk helyszínt.
A Műhelyünk: ahol a nyers gondolataink kifőzése mellett energiát adó táplálékokat is készítünk.
Liofilizálunk….vagyis fagyasztva szárítunk!
A technológia egy olyan kíméletes tartósítási módszer, mely a fagyasztva szárítás hatékony módját ötvözi a legmagasabb tápanyag tartalom megőrzéssel.
Mai változó világunk kiszámítható és kiszámíthatatlan rendje arra inspirál bennünket, hogy a feladataink élvezettel történő végrehajtása mellett nyitottságunkat is megőrizzük!
Hisszük, hogy a liofilizálás olyan modernkori technológia, mely által a tápláló élelem a jövő számára megőrizhető, ezért szlogenünk:
Mi másképp mentjük az ízeket!

Renka és Edó szörp, lekvár és chutny különlegességekkel is készül!

Spájz Nyers Vegán Bisztro

 9400 Sopron, Bánfalvi u.14.

+36 20 471 95 34

strheni@gmail.com

Őriné Strassner Henriett 14 évvel ezelőtt egy összetett egészségügyi állapot kapcsán, saját maga meggyógyítása érdekében indult el egy alternatív nyers vegán étkezési úton, ami hozzájárult a gyógyulásához és tünetmentessé tette problémáit. Óriási hatással volt életében az a felismerés, hogy csupán az étkezésünk megváltoztatásával, kitisztításával mekkora életminőségbeli változásokat, egészségügyi javulásokat lehet megtapasztalni.
Óvónői hivatása mellett egyre mélyebben kezdett foglalkozni a nyers vegán étrenddel, így lassan ez vált élethivatásává. Spájz nevű nyers vegán bisztrójában rengeteg tapasztalatot és tudást szerzett a a nyers zöldségek és gyümölcsök ízletes és sokrétű felhasználásáról.
Termékei tiszták, természetesek, egészségesek. Adalékanyag- , színezék- , tartósítószer- , térfogatnövelő szer – ,glutén- , laktóz- , tej- , tojás- , hozzáadott cukor mentesek.
Alapanyagai nyers zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, melyeket lehetőség szerint háztáji kistermelőktől szerez be.

Erhardt Pékség

 Sopron, Balfi u. 8.

+36 30 68 11 600

A már régóta jól működő családi vállalkozás étterem és panzió szolgáltatásai bővültek ki Erhardt Zoltán tulajdonos gyerekkori álmával, a pékség nyitásával.
Az Erhardt kenyér már évek óta ismert és keresett termék volt. Az országos és piaci helyzetre gyorsan reagálva egészítették ki kínálatukat minőségi pékárukkal az elmúlt időszakban.
A termékpaletta folyamatosan bővül és szezonnak megfelelően változik. Látványos pultok és kedves kiszolgálás várja a vásárlókat. A boltból nyíló ajtó mögött található a péküzem, mely Zoltán elmondása szerint pályázati lehetőségeket kihasználva bővül a géppark, nagyobb sütővel és hűtőkamrával.
Kitartó, kemény munka eredményezi a jó minőséget, amit a vásárlók visszajárásukkal hálálnak meg.

Horváth Áron

9444 Fertőszentmiklós
Virágvölgy u. 13.

+3620/ 544 1705

aronhorvath021@gmail.com

Áron autodidakta módon képezte és képzi magát folyamatosan. Saját kedvtelésből indult életében a festészet, ami szépen kinőtte magát.
Leginkább a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén készíti képeit, témái a természet maga.Célja a nyers természet bemutatása az érdeklődők számára.
Alkotásait korszerű gépekkel ellátott műhelyében, saját maga keretezi be. Fontos számára a környezetünk érintetlen szépségének hangsúlyozása. Olajfesték és pasztell használata jellemzi munkáit.

Térkép

9436 Fertőszéplak, Petőfi Sándor u. 1/A

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, a program díjmentesen látogatható!

Nem, regisztráció nem szükséges a helyszínen várni fognak rád!

A programon egyénileg lehet részt venni.

Ismerd meg Edó és Renka műhelyét!

9436 Fertőszéplak, Petőfi Sándor u. 1/A

Péksütemények

Helyi termékek, ételek, italok

Festmény kiállítás

Kerékpárral jól megközelíthető

Fotógaléria

Még

Days
Hours
Minutes
Várunk a Nyitott Porták programjain!

a kezdésig

Látogasson el más helyszínekre is